Skip to content
EtusivuKoulutuksetKatu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
Esedun vihreä logotausta

Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli

Katu- ja pikaruokapalvelut tutkinnon osan suoritettuasi osaat valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin ja palvella asiakkaita sekä myydä katu- ja pikaruokayrityksen ruoka- ja juomatuotteita yrityksen palvelumallin mukaan. Osaat rekisteröidä myyntiä ja laskuttaa asiakkaita. Valmistelet myös seuraavat työvuorot hallitusti. Arvioit omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Koulutuksen tavoitteena on, että työllistyt ja saat mahdollisuuden tutustua ravintola- ja catering-alan toimintaympäristöön sekä mahdollisesti innostaa sinua hakeutumaan ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön asiakaspalvelutehtävissä toimimalla katu- ja pikaruokayrityksessä yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Kunnostat asiakas- ja työtiloja, varustat myyntitiskin, valmistat tai valmistelet tuotteita, rekisteröit myyntiä sekä huolehdit asiakas- ja työtilojen siisteydestä ja viihtyisyydestä. Osoitat alakohtaisen kielitaitosi asiakaspalvelutilanteessa.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

 

Mikkeli: Otavankatu

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Ruokapalvelun osaamisala

Tutkinnon osan suorittaneena työskentelet katu- ja pikaruokayrityksessä.

Katu- ja pikaruokapalvelut -tutkinnon osa soveltuu sinulle, joka haluat toimia asiakaspalvelussa, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle. Voit halutessasi suorittaa myös Yrityksessä toimiminen – tutkinnon osan (15 osp) NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman mukaisesti.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon osan perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinnon osa ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

 

 

  • katu- ja pikaruokayrityksen työtehtävät
  • työyhteisön jäsenenä toiminen
  • asiakaspalvelu
  • pikaruoka- ja juomatuotteiden myynti
  • kassatyöskentely
  • työvuoron valmistelu

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kesto/laajuus

o,5 – 1 vuosi

Koulutusmaksu

Koulutus on maksuton. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut, osan opiskelukustannuksista, esim. koulutuksessa tarvittavat, ammatin edellyttämät työvaatteet sekä -jalkineet. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hakeutuminen

Koulutus ei ole tällä hetkellä jatkuvassa haussa.

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021