Skip to content
EtusivuKoulutuksetKasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp
Lähihoitaja opiskelija leikkimässä lapsen kanssa magneettileluilla

Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta.

Kasvun ja osallisuuden edistäminen -tutkinnon osan suoritettuasi osaat työskennellä kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan työn säädösten, määräysten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja ammattieettisten ohjeiden mukaan. Osaat suunnitella työtäsi ja tehdä yhteistyötä työryhmän kanssa. Suunnittelet, toteutat ja arvioit kasvun ja osallisuuden edistämistä. Toimit vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa, edistät kasvua ja osallisuutta käyttäen alan työmenetelmiä, -välineitä ja materiaaleja. Osaat ohjata ja avustaa päivittäisissä toiminnoissa, huolehtia asiakkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta. Osaat antaa tietoa palveluista, ylläpitää turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi. Osaat arvioida ja kehittää toimintaasi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön käytännön työtehtävissä edistäen asiakkaan kasvua ja osallisuutta toimimalla kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ympäristössä tai asiakkaan kotona lähihoitajan tehtävissä.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinnon osan opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Koulutus soveltuu sinulle, joka haluat toimia hoiva-avustajan tehtävässä. Yhdessä Ikääntyvien osallisuuden edistäminen 35 osp -tutkinnon osan kanssa se antaa mahdollisuuden hakeutua hoiva-avustajan tehtäviin.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku ei käynnissä tällä hetkellä.

 

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021