Skip to content
EtusivuKoulutuksetHyvinvointiteknologia-asentaja
Kädet näppäimistöllä

Hyvinvointiteknologia-asentaja

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Opiskelupaikka:
Verkko

Nykyaikainen yhteiskuntamme ei toimi ilman tietotekniikkaa! Hyvinvointiteknologia-asentajan opinnoissasi perehdyt elektroniikkaan, tietotekniikkaan ja robotiikkaan sekä niiden nykyaikaisiin sovelluksiin. Hyödynnät tekniikkaa laaja-alaisesti koti-, laitos- ja sairaalaympäristöissä.

Tutkinnon suorittaneena hyvinvointiteknologia-asentajana osaat toimia sosiaali- ja terveysalan toimintaperiaatteiden ja arvojen mukaan. Osaat asentaa turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmiä ja hyödynnät hyvinvointiteknologiaa asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Hyvinvointiteknologian ammattilaisena varmistat laitteiden turvallisen käytön sekä opastat asiakasta hyvinvointiteknologian käytössä.

Verkko-opiskelu

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä. Koulutukseen sisältyy myös tutkinnon osien näytöt. Sinulla on oltava joko alan oppisopimus-, työ- tai työssäoppimispaikka.

 

Hyvinvointiteknologia-asentajana työskentelet teknisissä asennusliikkeissä-, hoito- ja kuntoutuslaitoksissa, sairaaloissa, alan teollisuudessa ja maahantuojilla.

Työtehtäviisi voi kuulua turvatekniikan-, tietokone- tietoliikenne-, terveydenhuoltojärjestelmien laiteasennukset sekä koti- ja palvelujärjestelmien asennustyöt.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jota kiinnostaa alan monipuoliset työtehtävät. Sinulla voi olla jo aikaisemmin hankittua alan työkokemusta, voit olla alanvaihtaja, ensimmäistä ammatillista tutkintoasi suorittava tai ylioppilas. Voit myös hakeutua tekemään kesken jääneet opintosi loppuun.

Edellytämme 18 vuoden ikää verkko-opintoihin hakeutuvilta.

Verkko-opiskelu edellyttää hyviä oppimisvalmiuksia, tietoteknistä perusosaamista, oma-aloitteisuutta ja itsenäistä otetta opintoihin sekä suomen kielen riittävää suullista ja kirjallista taitoa (vähintään B1.1).

Opiskelijalla täytyy olla tietokone tai läppäri, toimiva nettiyhteys, mikki ja web-kamera.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia tai osaamistavoitteita. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät 25 osp
 • Hyvinvointiteknologian käyttö asiakkaan arjessa selviytymisen tukena 15 osp
 • Turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmien asennus 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Hyvinvointiteknologialaitteiden huolto ja kunnossapito 30 osp
 • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
 • Kulunvalvonta- tai turvajärjestelmän asennus, 30 osp
 • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
 • Yrityksessä toimiminen 15 osp
 • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat:

 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6 osp
 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen 11 osp
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9 osp

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien korttimaksut sekä opiskelumateriaalit, yhteensä noin 250 €. Oppivelvolliselta näitä maksuja ei peritä. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hakeutuminen

Seuraava hakuaika koulutukseen 10.9 – 20.9.2024. Koulutus alkaa 4.11.2024

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

Opinto-ohjaaja

Mikkeli
Päivi Ylönen
puh. 044 711 5938
paivi.ylonen@esedu.fi

Tutustu koulutukseen

Hyväksy Tilastot & Markkinointi evästeet katsoaksesi tämän videon.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021