Skip to content
EtusivuKoulutuksetHyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp

Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta.

Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osan suoritettuasi osaat työskennellä lähihoitajan työtä ohjaavien säädösten ja ohjeiden mukaan, suunnitella työtäsi ja toimia vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Osaat käyttää asiakkaan toimintakykyä edistävää ja voimavaralähtöistä työotetta, motivoida asiakasta terveyttä ja hyvinvointia edistävään omahoitoon ja ehkäisemään riskejä. Ohjaat asiakasta toiminnallisuuteen, käytät alan työmenetelmiä, -välineitä ja materiaaleja perushoidossa ja huolenpidossa, saattohoidossa ja lääkehoidossa. Annat tietoa palveluista, ohjaat apuvälineiden ja hyvinvointia tukevan teknologian käytössä ja huollossa, ylläpidät turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi. Kehität toimintaasi ja perustelet ratkaisujasi ammatillisella tiedolla.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä toimimalla käytännön työtehtävissä lähihoitajan työssä edistäen asiakkaan hyvinvointia ja toimintakykyä sosiaali- ja terveysalan ympäristöissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Verkko-opiskelu + työelämässä oppiminen

Opinnot toteutetaan pääosin verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Koulutukseen sisältyy myös ajoitettuja opetuskertoja sekä tutkinnon osan näyttö. Opiskelijan mahdollisesti tarvitsema hygieniapassi suoritetaan lähiopintoina.

Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme opintoja oppisopimuksella.

Kevään 2023 ajoitettu opetuskerta lähiopintoina:

  • tarkempi ajankohta päivitetään myöhemmin, kesto noin viikko
  • opetuskerran sisältö: taitoharjoituksia ja lääkelaskuja

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021