Skip to content
EtusivuKoulutuksetHitsaus 20 osp
Esedun vihreä logotausta

Hitsaus 20 osp

Tutkinnon osa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Pieksämäki
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat asettaa hitsauslaitteiston käyttökuntoon ja valita hitsausprosessin, lisäaineen sekä suojakaasun.  Osaat valmistella hitsattavan kappaleen sekä säätää laitteiston ja suorittaa hitsauksen hitsausohjeen mukaisesti kahdella valitsemalla hitsausprosessilla (111, 141, 135). Hallitset hitsin tarkastamisen silmämääräisesti sekä mittaamalla. Osaat noudattaa työelämän toimintatapoja ja hitsauksen työturvallisuusvaatimuksia.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä kone- ja tuotantotekniikan tai vastaavan alan teollisuuden tai yrityksen toimintaympäristössä hitsaamalla puikko-, TIG-, ja MAG-hitsausprosesseilla siinä laajuudessa, että ammattitaidon voidaan todeta vastaavan prosessin ja hitsausparametrien hallinnalle asetettuja ammattitaitovaatimuksia. Lisäksi osoitat osaamisesi valmistelemalla hitsausrailon, asemoimalla ja silloittamalla koekappaleet, säätämällä hitsausparametrit hitsattavan kokeen mukaan ja suorittamalla ammattitaitovaatimuksessa määritellyn voimassa olevan standardin mukaiset hitsaajan pätevyyskokeet kahdella eri hitsausmenetelmällä valvotuissa olosuhteissa.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Pieksämäki: Hiekanpää, Pappilantie 9

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinnon osan opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

 

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien korttimaksut sekä osan opiskelukustannuksista. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

 

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021