Skip to content
EtusivuKoulutuksetEloa pienkuljetuksiin -koulutus
Logistiikan opiskelija ajaa autoa

Eloa pienkuljetuksiin -koulutus

Tutkinnon osia logistiikan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa tutkinnon osia logistiikan perustutkinnosta, jolloin pääset tutustumaan kuljetusalaan ja alan työtehtäviin ensin kevyemmällä ajoneuvolla. Eloa pienkuljetuksiin -koulutus tarjoaa tähän oivan mahdollisuuden.

Eloa pienkuljetuksiin -koulutuksen suoritettuasi osaat työskennellä logistiikka-alan työympäristössä turvallisesti, tunnistat tieto- ja työturvallisuuteen liittyvät riskit ja osaat toimia työtehtävän vaatimissa digitaalisissa toimintaympäristöissä. Toimit työtehtävissäsi kestävän kehityksen mukaisesti ja energiatehokkaasti. Osaat valmistella, suorittaa ja lopettaa erilaisia kuljetustehtäviä. Osaat työkoneen käyttöönoton valmistelun, käytön ja käytön lopettamisen.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko logistiikan perustutkinto.

Kesto

Koulutuksen kesto on 5-8 kuukautta riippuen aikaisemmasta osaamisestasi.

Mikkeli: Kinnarinkatu 3

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, itsenäistä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.

Koulutuksen suoritettuasi voit työllistyä erilaisiin pakettiautolla tehtäviin kuljetus- ja jakelutöihin erityisesti haja-asutusalueilla. Työtehtäviä voi olla esim. ateriakuljetukset, pakettien toimittaminen ja postin jakelu.

Koulutus on tarkoitettu alalle aikoville, alaa vaihtaville, yrittäjyydestä kiinnostuneille eri alojen osaajille sekä alalla jo toimiville, joilta puuttuu ajantasainen koulutus.

 

Koulutuksen laajuus on 40 osp.

Tutkinnon osat:

  • Koneiden käyttö erilaisissa toimintaympäristöissä 10 osp
  • Logistiikka-alan työympäristöissä toimiminen 15 osp
  • Tavaran kuljettaminen 15 osp

Suoritettavat erillispätevyydet:

  • Työturvallisuuskortti
  • EFR-hätäensiapu
  • Hygieniapassi
  • Tieturvakortti
  • Tiedostava koulutus vaarallisten aineiden kuljetuksesta

 

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Opiskelija maksaa itse ajokorttimaksut sekä koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut, ja muut opiskelumateriaalit, yhteensä noin 200 €. Oppivelvolliselta näitä maksuja ei peritä.

Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hakeutuminen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

 

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021