Skip to content
EtusivuKoulutuksetElintarvikkeiden pakkaustoiminnot 15 osp
Paljon erilaisia ja värikkäitä kasviksia pöydällä isoissa vadeissa

Elintarvikkeiden pakkaustoiminnot 15 osp

Tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta.

Elintarvikkeiden pakkaustoiminnot -tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia pakkaustehtävissä jonkin elintarvikealan yrityksen pakkausprosessissa, vähintään yhdessä työvaiheessa. Osaat noudattaa pakkaamista koskevaa lainsäädäntöä sekä omavalvonnan määräyksiä.

Osaat myös tehdä tarvittavat kirjaukset ja merkinnät käyttäen työssään tarvittavaa tietotekniikkaa sekä seurata pakkauksen laatua ja pakkausmerkintöjen oikeellisuutta ja suorittaa tarvittaessa pakkauskoneiden säätötoimenpiteitä.

Noudatat työssäsi pakkaushygieniaa ja osaat lajitella, kierrättää sekä hävittää pakkausjätteet. Osaat myös noudattaa työaikoja ja muita työhön liittyviä toimintaohjeita.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi tutkinnon osan näytössä pakkaamalla elintarvikkeita elintarvikealan yrityksessä. Osoitat osaamisesi pakkaamalla yhden tuotteen pakkausprosessin kaikissa työvaiheissa pientuotannossa tai teollisen pakkausprosessin yhdessä työvaiheessa. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinnon osan suorittaneena sinulla on valmiudet työskennellä elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä pienyrityksissä ja suurteollisuudessa, kuten ruokavalmiste-, makeis- ja juomateollisuudessa tai elintarvikekaupassa.

Tutkinnon osan opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

 

  • pakkaustoiminnot
  • omavalvonta ja hygienia
  • turvallinen ja vastuullinen toiminta työpaikalla
  • tuotteen laadun ja turvallisuuden varmistaminen
  • pakkausprosessissa toimiminen
  • pesu- ja puhdistustoiminnot

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kesto/laajuus

n. 2 kk / 15 osp

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut.

Hakeutuminen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

 

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021