Designtekstiilien valmistajana suunnittelet ja valmistat yksilöllisiä kudottuja ja erikoistekniikoilla valmistettuja uniikkeja tekstiilituotteita myyntiin tai asiakkaille eri käyttötarkoituksiin.
Designtekstiilien valmistajan opinnoissa korostuvat suunnittelu- ja kädentaidot. Opit soveltamaan perinteisiä työtapoja ja –tekniikoita nykyaikaan. Opit materiaalien, värien ja pintarakenteiden tuntemusta ja rakentamaan kankaan kangaspuihin sekä käyttämään alan erikoislaitteita sisustus- ja käyttötekstiilien valmistukseen. Opit kutomisen lisäksi mm. värjäystä, kankaan kuviointia eri menetelmin, huovuttamista ja kehräämistä.
Mikkeli: Raviradantie 4-6
Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Designtekstiilien valmistajana voit toimia työntekijänä, tekstiili- tai sisustussuunnittelijan työparina tai yrittäjänä tekstiilialan tuotteita valmistavassa tai myyvässä yrityksessä. Tyypilliset työtehtävät liittyvät valmistukseen, korjaukseen, tekstiilialan asiakaspalveluun tai neuvonta- ja ohjaustehtäviin.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, jota kiinnostaa alan monipuoliset työtehtävät. Sinulla voi olla jo aikaisemmin hankittua alan työkokemusta.
Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.
Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia tai osaamistavoitteita. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.
Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Mahdollista suorittaa verkko-opintoina:
Mahdollista suorittaa verkko-opintoina
Ammatillisten perustutkintojen pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulun/perusopetuksen oppimäärän suorittaminen tai vastaavat opinnot ulkomailla. Koulutuksen järjestäjä voi ottaa opiskelijaksi myös hakijan, jolla muutoin katsoo olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.
Jos olet suorittanut lukion oppimäärän, ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, hae koulutukseen jatkuvassa haussa.
Kevään 2025 yhteishaku järjestetään 18.2.-18.3.2025. Yhteishaku tapahtuu Opintopolussa.
4.8.2025
Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.
Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse mahdolliset materiaalimaksut, noin 100 €. Oppivelvolliselta näitä maksuja ei peritä. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.
Jatkuva haku ei käynnissä tällä hetkellä.
Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.