Skip to content
EtusivuKoulutuksetAvustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen 30 osp
Vammaishoitaja syöttämässä vammaista

Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen 30 osp

Tutkinnon osa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen -tutkinnon osan suoritettuasi osaat suunnitella avustamis- ja asiointipalveluja asiakaskohteessa. Osaat avustaa eri-ikäisiä ja toimintakyvyltään erilaisia asiakkaita päivittäisissä toiminnoissa sekä avustaa asioinnissa eri-ikäisiä ja toimintakyvyltään erilaisia asiakkaita. Hallitset virikkeellisen toiminnan järjestämisen asiakaskohteelle sekä osaat toimia asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä. Noudatat työskentelyssäsi työ- ja asiakasturvallisuutta ja osaat arvioida omaa toimintaasi.

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä avustamalla erilaisia asiakkaita (mm. eri-ikäisiä, toimintakyvyltään rajoittuneita ja eri kulttuuritaustaisia henkilöitä) päivittäisissä toiminnoissa ja asioinnissa sekä järjestämällä yhden virikkeellisen toimintatuokion asiakaskodeissa ja asiointiympäristöissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Otavankatu

Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, käytännön harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä, ohjauksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi. Tutkinnon osassa sinulta edellytetään alan perusosaamista sekä työssäoppimis-/oppisopimuspaikkaa.

 • asiakkaan avustaminen päivittäisissä toiminnoissa: henkilökohtaisen hygienian hoitaminen, pukeutuminen ja ruokailu
 • viriketoiminnan järjestäminen
 • omavalvontamääräykset ja laatusuositukset
 • asiointipalvelut
 • kotitalousvähennys
 • hygieniaosaaminen
 • haasteellisen asiakkaan kohtaaminen
 • sosiaali- ja terveysalan säädökset
 • kulttuurinen tietoisuus
 • ensiaputaidot
 • työergonomia ja työturvallisuus

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021