Skip to content
EtusivuKoulutuksetAvustaminen ja huolenpito 30 osp
Kodinhuoltaja

Avustaminen ja huolenpito 30 osp

Tutkinnon osa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Avustaminen ja huolenpito -tutkinnon osan suorittaneena osaat suunnitella ja toteuttaa päivittäisiä asiakkaan avustamis- ja huolenpitotehtäviä. Osaat toimia avustamisen ja huolenpidon palvelutilanteissa ja työyhteisössä. Noudatat työssäsi työturvallisuutta ja työergonomiaa.

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa  puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla hoivalaitoksissa avustamis- ja huolenpitotehtävissä. Avustat asiakasta pukeutumisessa, henkilökohtaisessa hygieniassa, peseytymisessä, ruokailussa, liikkumisessa ja apuvälineiden käytössä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Otavankatu

Koulutus muodostuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti lähiopetuksesta, käytännön harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä, ohjauksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi. Tutkinnon osassa sinulta edellytetään alan perusosaamista sekä työssäoppimis-/oppisopimuspaikkaa.

  • asiakkaan avustamis- ja huolenpitotehtävien suunnittelu
  • päivittäisten avustamis- ja huolenpitotehtävien toteuttaminen
  • avustamisen ja huolenpidon palvelutilanteissa ja työyhteisössä toimiminen
  • työturvallisuus ja työergonomia

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Koulutusmaksu

Koulutusmaksu on 125 euroa.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021