Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijatiedote 6.11.2020

Opiskelijatiedote 6.11.2020

06.11.2020

Tiedote toimitettu myös Wilma-tiedotteena esedulaisille

Maskisuositus ja maskien hankinta

Muistutamme, että maskisuositus on edelleen voimassa kaikissa Esedun toimipisteissä ja koskee kaikkia opiskelijoita sekä henkilökunnan jäseniä. Ruokailutilanteissa maskia ei tarvitse käyttää.

Ensisijaisesti opiskelijat hankkivat ja kustantavat maskit itse. Jos et pysty itse maskihankintaa tekemään taloudellisista syistä, Essoten sosiaalipalvelut jakavat maskeja alueellamme. Sosiaalipalvelujen jakamina maskeja voi saada eri palvelupisteistä. Palvelupisteet ja pisteiden aukioloajat löydät Essoten sivuilta.

Muistetaanhan laittaa maskit käytön jälkeen oikeaoppisesti jäteastiaan (sekajäte). Näin pidämme ympäristömme siistinä!

Muistilista maskin käyttöön:

  • Varaa käyttöösi niin monta maskia kuin päivän aikana tarvitset.
  • Pese tai desinfioi kädet ennen kuin asetat uuden tai puhtaan maskin.
  • Varmista, että maski asettuu tiivisti kasvoille ja peittää suun, nenän ja leuan.
  • Älä koske maskiin tai siirrä sitä leuan alle tai otsalle käytön aikana. Jos kosket maskia käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi ennen koskemista ja sen jälkeen.
  • Älä aseta käytettyä maskia uudelleen kasvoille. Vaihda maski uuteen, jos se kostuu tai likaantuu.
  • Poista maski puhdistetuin käsin tarttumalla sen nauhoista. Älä koske maskin ulkopintaan sitä poistaessa.
  • Laita kertakäyttöinen maski suoraan jäteastiaan (sekajäte) käytön jälkeen tai uudelleen käytettävä kangasmaski muovipussiin tai suoraan pesukoneeseen.
  • Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.
  • Pese kangasmaski 60 asteen pesuohjelmalla aina käytön jälkeen tai keitä sitä viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele maski ja kuivata se paikassa, jossa on raitis ilma.

Etäjoulujuhla pe 18.12. klo 10 Esedun Youtubessa

Vietämme joulukuun valmistujaisjuhlia etänä virtuaalisesti. Juhla tullaan näyttämään Esedun Youtube-kanavalla ensiesityksenä perjantaina 18.12. klo 10 alkaen. Linkit ja tarkemmat tiedot juhlan osalta toimitetaan myöhemmin, mutta laita päivämäärä jo nyt kalenteriisi!

Jatkoväyläopinnot uudistuvat

Jatkoväyläopinnoissa voit suorittaa omaan alaasi liittyviä AMK-opintoja osana ammatillisia opintoja. Ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua ja valmentautua ammattikorkeakoulussa opiskeluun. Vuoden 2021 alusta alkaen jatkoväyläopintojen laajuus muuttuu 30 opintopisteestä 20 opintopisteeseen. Samalla laajenee tarjonta, josta opinnot kootaan. Jatkossa voit hyödyntää koko Xamkin avoimen AMK:n koulutustarjontaa. Tarkempaa tietoa jatkoväyläopinnoista saat omalta opinto-ohjaajaltasi.

Lisätietoja jatkoväyläopinnoista Xamkin sivuilta

Opiskelija – mietitkö jatko-opintoja? Osallistu virtuaalisille Studia-messuille

Haluatko amiksen jälkeen opiskella poliisiksi, palomieheksi, sairaanhoitajaksi, insinööriksi, kulttuurialalle, tradenomiksi, opettajaksi tai vaikka tutkijaksi? Mietitkö sotilasuraa, haluatko opiskelemaan ulkomaille vai kenties opiskella vuoden kansanopistossa?

Studia-messut ovat Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma. Aiempina vuosina Esedu on järjestänyt matkan messuille. Tänä syksynä se ei ole koronatilanteen vuoksi mahdollista, mutta pääset halutessasi messuille virtuaalisesti!

Studia verkossa -tapahtuma järjestetään 25. -26.11.2020. Tapahtumassa esitellään muun muassa koulutusvaihtoehtoja ja erilaisia reittejä korkeakouluopintoihin. Tapahtumaan osallistuvilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella tapahtumaan osallistuvien näytteilleasettajien kanssa. Tapahtuma toteutetaan www.studiamessut.fi sivustolla ja siihen on maksuton sisäänpääsy.

Tapahtumaan rekisteröidytään luomalla itselle tili – Minun tilini -kohdasta. Osa sisällöstä vaatii kirjautumisen.

Lisätietoja tapahtumasta ja yleensäkin jatko-opinnoista saat omalta opoltasi ja muistathan opintopolku.fi sivuston.

Tulevat hakuajat vuonna 2021

Ensimmäinen yhteishaku
7.-20.1.2021 Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskieliset koulutukset, Taideyliopiston koulutukset ja Tampereen yliopiston koulutukset ja Tampereen yliopiston teatterityönkoulutus.

Toinen yhteishaku
17.-31.3.2021 Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021