Skip to content
EtusivuAjankohtaistaKasvuEsedu tarjoaa osaamiskumppanuutta

KasvuEsedu tarjoaa osaamiskumppanuutta

14.05.2018

Esedu-konsernin uuden tulokkaan, tytäryhtiö KasvuEsedu Oy:n toiminta on lähtenyt ketterästi käyntiin. KasvuEsedun koulutusten verkkokauppa avautui keväällä. Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäinen ammattillisen koulutuksen verkkokauppa.

”Olemme sitoutuneet Etelä-Savon alueen ja yritysten kehittämiseen.”

KasvuEsedu vastaa yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin rakennetuista täsmäkoulutuksista, lupa- ja korttikoulutuksista sekä työvoimakoulutuksena toteutettavista tutkintoon johtamattomista koulutuksista. Koulutuksia toteutetaan sekä Mikkelissä että Pieksämäellä.

Koulutustarjonnassa on paljon myös kotoutumis- ja kielikoulutuksia. KasvuEsedun tehtäväkenttään kuuluu myös koulutusvienti, joka tällä hetkellä suuntautuu ensisijaisesti venäjänkielisiin maihin.

”Meillä on nyt hyvä draivi päällä. KasvuEsedulla on paras mahdollinen porukka tekemässä ja erinomaiset verkostot”, iloitsee myyntipäällikkö Teija Pylkkänen, joka toimii myös KasvuEsedun toimitusjohtajana.

Koulutuksia verkkokaupasta

KasvuEsedu perusti tiettävästi Suomen ensimmäisen ammatillisen koulutuksen verkkokaupan koulutuksilleen. Verkkokaupasta voi ostaa monipuolisesti erilaisia täydennys- ja lisäkoulutuksia.

”Verkkokauppamme kautta voi näppärästi ilmoittautua esimerkiksi pätevyys- ja lupakorttikoulutuksiin sekä eri alojen täydennyskoulutuksiin. Koulutuksia järjestetään Mikkelissä ja Pieksämäellä sekä ympäristökunnissa. Kannattaa seurata tarjontaa”, vinkkaa Pylkkänen.

KasvuEsedu on sitoutunut Etelä-Savon alueen ja sen yritysten ja organisaatioiden kehittämiseen. Tämä tarkoittaa Pylkkäsen mukaan mm. pitkäaikaisia osaamiskumppanuuksia sekä sellaisia yhteistyömuotoja, joilla työelämä voi varmistaa osaavan työvoiman saannin sekä oman henkilöstön kehittymisen.

Eväitä osaamisen kehittämiseen ja johtamiseen

Työelämälle KasvuEsedu tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua. ”Niin pientä tai isoa organisaatiota ei olekaan, etteikö osaamiseen liittyviä kehittämistoimia ja –suunnitelmia voisi kanssamme tehdä”, muistuttaa Pylkkänen.

Kehittämistoimien ytimessä on henkilöstön osaaminen ja osaamisen johtaminen. Yhteistyö alkaa yleensä yrityshaastattelulla, jossa selvitetään organisaation ammattiryhmien ja/tai henkilöiden osaamistasot ja –tarpeet. Tämän perusteella voidaan tehdä henkilöstön osaamista edistävä ja ylläpitävä kehittämis- ja koulutussuunnitelma.

”Opastamme työnantajia henkilöstön kehittämiseen liittyvissä asioissa. Kartoitamme eri vaihtoehtoja ja kerromme eri rahoitusinstrumenteista ja henkilöstökoulutuksen verovähennysoikeudesta.”

Sata osaamistarpeita kokoavaa yrityshaastattelua vuodessa

Esedulla on hyvä tietämys Etelä-Savon yritysten tilanteesta. ”Teemme joka vuosi 100 yrityshaastattelua. Rekisterissämme on tällä hetkellä yli 550 yrityshaastattelun tiedot, joita hyödynnämme koulutussuunnittelussa ”, kertoo Pylkkänen.

Yleisellä tasolla toimialakohtainen, alueen yritysten tulevaisuuden osaamiseen liittyvä ennakointitieto auttaa koulutuksen suuntaamisessa sekä koulutusten sisältöjen ajankohtaisuudessa.

Pylkkäsen mukana haastattelujen kautta syntyvä luottamus ja tutuksi tuleminen avaa osaamiskumppanuuksia, joissa katse on jo kauempana. Organisaatioiden kehittämissuunnitelmat menevät jo vuodelle 2020.

KasvuEsedulla on laajat lonkerot Etelä-Savon yrityksiin ja työelämään myös ammattiopiston kautta. ”Esedun opettajat ja muut asiantuntijat ovat jatkuvassa yhteistyössä työelämän kanssa. Sitä kautta saamme myös palautetta, miten eri toimialoilla menee.”

”Esedun 220 asiantuntijaa on jatkuvassa yhteistyössä työelämän kanssa.”

Ratkaisuja osaamistarpeisiin

Yrityshaastattelussa yrittäjä arvioi, millaista osaamista yritys tarvitsee lähivuosina. Osaamisen vajeisiin ja osaamisen ylläpitämiseen KasvuEsedu suunnittelee yrityksen kanssa yhdessä sopivat keinot ja ratkaisut.

Esedun monialaisesta ja rahoitusratkaisuiltaan monipuolisesta tarjonnasta löytyy ratkaisu monelle yritykselle. Tarvittaessa ratkaisut etsitään muilta tahoilta

KasvuEsedu suunnittelee, kehittää ja myy koulutuksia. Ammattiopisto Esedun 220 asiantuntijaopettajaa toteuttavat varsinaiset koulutukset.  ”Vahvuutemme on monialaisuus sekä innostunut ja osaava henkilöstö”, iloitsee Pylkkänen.

”Ottakaa rohkeasti yhteyttä”, kannustavat KasvuEsedun myyntitiimiläiset: asiakkuusvastaava Kirsi Lappalainen, myynnin assistentti Liisa Manninen, myyntipäällikkö Teija Pylkkänen, asiakkuusvastaava Pertti Karhunen ja asiakkuusvastaava Heli Pettinen.

Etelä-Savon Koulutus Oy perusti viime vuoden lopulla tytäryhtiön, KasvuEsedu Oy:n. Tytäryhtiön perustamisella ennakoidaan tulevia kilpailulain- ja kasvupalvelulainsäädännön tuomia muutoksia. Lakimuutosten myötä ammatillisten oppilaitosten on eriytettävä valtionavusteinen toiminta markkinaehtoisesta toiminnasta.

Teksti: Laura Salonen
KasvuEsedu-tiimin kuva: Kimmo Iso-Tuisku, Mikkelin Valokuvausliike Oy

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021